0888 770 007 Къртене - коректност и добри цени

Warning: Creating default object from empty value in /home/kyrtinet/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 274

Много наши стадиони плачат за ремонт

стадион локомотив

Няколко стадиона в страната, на които се играят срещи от "А" футболна група, са опасни за хората. Комисия на Столична община е констатирала, че козирката на стадион "Локомотив" може да рухне всеки момент. Едната от трибуните на стадион "Георги Аспарухов" е заплашена да се срути заради свлачище.

На „Българска армия" бетонната конструкция е напукана и се къртят парчета. На стадион "Славия" таванът на спортната зала е напукан, има опасност да се изкърти.От години в Перник потъва една от трибуните. За да предотвратят опасността, от общината направили нова трибуна на много дебел бетонен постамент, укрепен допълнително с арматура. Изкъртен е и циментът на трибуните на стадионите „Христо Ботев” и „Локомотив” в Пловдив”.

В същото време от модернизиране се нуждае стадиона на шампиона Литекс, който ще домакинства на мачове от Шампионската лига и трябва да отговаря на съответните изисквания. Ремонтът вече е в ход и касае основно старата административна сграда, в която се помещават съблекалните. Тя няма да бъде събаряна, а достроена с още две крила. Така ще се увеличи ВИП-ложата, както и ще се построи нова трибуна за журналистите. Съблекалнята ще се разшири, както и челния корпус на сектор „А”. Отделно от това кафенето пред централния портал на стадиона също ще бъде съборено и ще се изгради модерно заведение за бързо хранене. Срокът за ремонта е само два месеца, тъй като Литекс ще се включи във втория квалификационен кръг за място в Лигата. Първата среща в този етап е на 14-и юли. За да стигне времето, ангажираните със стадиона бригади ще работят денонощно.