0888 770 007 Къртене - коректност и добри цени

Warning: Creating default object from empty value in /home/kyrtinet/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 274

Как да премахнем старата мазилка

къртене на мазилка

Лошите атмосферни условия и големите температурни амплитуди често оказват пагубно влияние върху много жилищни сгради и затова собствениците е винаги по-добре да предприемат превантивни мерки в най-кратък срок. Още повече, че напоследък зачестиха трагичните случаи с пострадали или даже починали хора при откъснали се фасадни мазилки. Ето защо още при първите отронвания, въпреки кризата, са повече от наложителни незабавните действия по нейното качествено и надеждно възстановяване и обновяване.

При положение, че мазилката на жилището ви вече е негодна и остаряла, най-правилно е да се обадите на професионалисти, които да се захванат с нейното безопасно къртене от външната конструкция на жилищната сграда, в противен случай минаващ човек под вашия балкон или тераса, би могъл да пострада. Препоръчително е да потърсите помощ за тази задача, защото ако нямате опит ще изложите здравето си на риск, а и е възможно да причините големи щети върху окрупнената цялост на зданието!

Ако сте решили да поставите топлоизолация на жилището, не правете това преди решаването на проблема със старата мазилка, особено ако смятате, че това ще бъде “панацеята” за овехтялата! Поставянето на нова топлоизолация върху стара и негодна вече за защита мазилка, е с нулев ефект, при който парите са хвърлени на вятъра. При положение, че мазилката ви е в лошо състояние, по-добре първо задължително я махнете чрез къртете, а не я замазвайте или кърпете по многобройни и всевъзможни начини, защото рискът от повторната поява на проблема е твърде вероятен. Най-удачният вариант е да отстраните старата мазилка и да сложите нова, за която ще сте сигурни, че ще бъде достатъчно надеждна не за една или две години, а в близките двадесет-тридесет.

Как се кърти правилно и максимално ефективно мазилка?

Когато събаряте сами мазилка не пренебрегвайте правилата за безопасност, защото това може сериозно да увреди вашето здраве! Изисква се непременно комплект от предпазни средства: защитни очила, надеждни ръкавици, обувки с метални кубета, маска, къртач. Днес вече се използват специални инструменти и достатъчно модерни машини c монофазна енергия. Те ще гарантират необходимата добра сила на удара, приложима според сложността на извършената къртачна дейност в случая.

Ако ще премахвате вътрешна мазилка, особено при отстраняване на плочки, се препоръчва широката лопатка на длетото. То ще ви бъде много полезно особено в определени случаи, в които се предотвратява заклинване, тъй като при къртенето се разширява обема на отвора, в който се прониква.

С нужната техника, която сега е възможно най-подобрена и се отдава често под наем, добрият домашен майстор може да се справи и сам. Необходимо е просто добре да прецените силите си и при нужда да комбинирате вашите усилия с тези на професионалисти, за да постигнете желаната нова визия на жилището си с минимални усилия и средства и максимален ефект. Така ще имате един по-безопасен и уютен дом.

Related Video