0888 770 007 Къртене - коректност и добри цени

Warning: Creating default object from empty value in /home/kyrtinet/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 274

Декоративни мазилки

Декоративни мазилки

Мазилката е строителен материал, състоящ се от  свързващи елементи и инертни материали (пясък, вар, цимент, гипс). Декоративните мазилки най-общо се разделят на минерални, полимерни, и на силиконова основа.

Съвременния асортимент от материали за гипс-декорация на външни и вътрешни стени, е доста разнообразен. Ето кои са и най-популярните видове декоративни мазилки с кратко описание:

  • Минерална мазилка - суха смес на основата на бял цимент, разтворим във вода. 
  • Полимерна декоративна мазилка - сухи смеси на базата на акрил, поливинил ацетат, стирол-акрил и стирен-бутадиенова дисперсия от епоксидни смоли и полиуретани.
  • Силиконова мазилка – готова смес на базата на силикон. Силиконовата мазилка е с висока паропропускливост, устойчивост на ултравиолетова радиация, има дълъг живот.
  • Силикатна мазилка - на основа готова смес на базата на течно стъкло. Недостатък е ограничения брой от цветове.
  • Венецианска мазилка - специална декоративна мазилка, която с успешно осветление създава ефект на естествен камък. Състои се от 3 компонента:  прах - мрамор и гранит, кварц и варовик и други ценни видове камък 
  • Датска декоративна мазилка (течен тапет) - хоросан, състоящ се от естествени влакна и целулозно лепило. Течния тапет е удобен за използване в помещения с висока влажност. Предимство - лесно чистене и ремонт. Силно замърсените места се навлажняват с вода и се отстранява с шпатула, след това прилага нов слой от течния тапет.

Прочети още за декоративни мазилки