0888 770 007 Къртене - коректност и добри цени

Warning: Creating default object from empty value in /home/kyrtinet/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 274

Ремонт с гипс - лесен и ефективен

Ремонт с гипс - лесен и ефективен

Гипсът е естествен и устойчив материал. Работата с него е много лесна, което позволява при ремонт да се постигне висока степен на детайлност на места, където има пукнатини и изкъртено. Запечатването на пукнатини с гипсова мазилка позволява да ги направите напълно невидими за общия фон.

С гипс се правят корнизи, лесни за обработка, боядисване и възстановяване. Такива корнизи или тавани се използват за коригиране на изкъртени повърхности. Освен корнизи, с лекота се постигат и по-сложни и ефектни декоративни елементи като колони, пана, арки, ниши и др. Може да се постигнат сполучливи имитации на цели растения, цветя, клончета, лозови насаждения, с които можете да придадете съвременен вид на вашето помещение. На вратата и прозореца можете да придадете празничен вид с помощта на въздушни панели и ъгли. Използвайте гипсовите декоративни орнаменти в горната част на стената. Опитайте се да не пренатоварвате мазилката с огромна украса, тъй като това ще намали визуалната площ на помещението.

При смесване с други материали, гипсът дава още по-големи възможности. Възможно е смесване със стъкло, естествен камък, дърво, керамика и др. Гипсов прах разреден с вода, това дава пластмасови маси, от които можете да направите различни предмети и декоративни елементи.

Още статии за гипс от външни източници: